Objev nového jídla znamená pro štěstí člověka víc než objev hvězdy. - Anthelme Brillat-savarin

Bylinkový dip s česnekem

14. dubna 2010 v 18:20 | Blongie007 |  Dresing&Dip&Marinade
Léto! Léto je ten čas, kdy máme chutě na lehčí věci, kdymáme chuť zapojit svoji fantazii, ocenit kouzlo vlastnoručně vypěstovaných bylinek a vytvořit něco co udělá s chutmého jídla věc božskou a co povýší obyčejné jídlo na sen za bílého dne.
Léto si můžeme udělat i v zimě nebo na jaře, pokud jsme mysleli na zadní kolečka a uskladnili jsme si nějaké bylinky, které lze pěstovat v zimě v bytě.
Je jich spousta. Neexistuje univerzální recepis. Všechny suroviny doplňujeme a mícháme podle svého mlsného jazýčku.
Dám vám však jeden ispirativní a potom si už budete dělat různé kombinace podle druhu vašeho jídla a bude to pro vás věc k jídlu běžná jako třeba sůl.

Používám jogurt. Ne jen tak obyčejný jogurt. Při svém výběru vynechávám všechno to, co si nezaslouží název jogurt, odtučnělé varianty, samý sacharid a řídký jako mlíko. To není ten pravej. Z napodobenin a náhražek vznikne zase jen nedokonalá napodobenina. To přece nechceme. Teď nehodláme držet dietu a chceme si dopřát fantastickou chuť. Není to potravina, která by\se jedla na kila..... Takže jogurt- nejlépe řecky, ale ten je těžko k sehnání a kilové balení je už spíš na větší párty, než k večeři ve dvou. Pak je nejlepší volba jogurt choceňský, nebo selský.

česnek


Pokud je v jogurtu dost vody, není nikdy na škodu ho nechat přes plátynko a cedník vykapat.
Do jogurtu přidáme dostatek česnek, solit nemusíme, ale můžeme podle chuti okořenit. já to nedělám, vychutnávám si česnek a bylinky.
Po přidání česneku promíchám jogurt  asi se 2 lžícemi majonézy, ale taky to není nutnost.
Na závěr přidáme bylinky dle chuti. já, jelikož bylo ještě zima a nic můj balkon neobrůstalo jsem použila jen pažitku, kterou mám celoročně. V létě přidávám, petrželku, bazalku, třeba i oregáno. Prostě to, co vás jen napadne a jaká kombinace vám bude po chuti.

hotovo

Bylinky promícháme, pokud možno necháme aspoň hodinku uležet v lednici a můžeme podávat. nejlépe se hodí k pečenému či grilovanému masenku, nebo třeba jen tak k prázdným pečeným bramborám z trouby. tam si ani neuvědomíte, že by vám chybělo maso, protože vám v puse bude probéhat výbuch slasti.

dip
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Janička Janička | E-mail | Web | 26. února 2016 v 15:44 | Reagovat

Mám ráda bylinky, pokud hledáte inspiraci, co ještě do dipu nebo k jinému vaření, já si čtu o bylinkách tu http://www.zdravi-nemoc.cz/bylinky

2 Blakesuh Blakesuh | E-mail | Web | 29. března 2017 v 5:45 | Reagovat

drug mart springboro ohio  <a href=http://sibutramina.oneminutesite.it/>dove posso comprare sibutramina</a>  cns depressant drug list

3 Davidkat Davidkat | E-mail | Web | 27. srpna 2017 v 15:19 | Reagovat

mobile county health department  <a href=https://oxycontin.tribalpages.com>buy oxycontin 80</a>  pros and cons of abortion pill

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama