Objev nového jídla znamená pro štěstí člověka víc než objev hvězdy. - Anthelme Brillat-savarin

Tyčky z listového těsta

26. dubna 2010 v 16:34 | Blongie007 |  Chuťovky
Jako chuťovku buď ze zbytku co mi zbydou jako odřezky po jakémkoliv pečivu z listového těsta, nebo jako samostatné pečivo občas dělám tyto chutné tyčinky. Myslím, že je všichni známe, ale určitě je pár lidí, kteří na ně už pozapoměli a tato ,,nová" inspirace jim přijde vhod.
je to taková rychlovka, když přijde neočekávaná návštěva.nebo jen tak něco na křoupání k televizi. Protože kupované čipsy a křupky, co jsou v hojné míře zastoupeny v každém super-hyper jsou přece jenom všechny na jedno brdo. tady docílíme takové chuti, jaká je našim chuťovým buňkám milá. a to bez množství soli, oleje a já raději nechci vědět ani čeho všeho.
Takže se připravíme- velká 20-ti minutová dřina začíná :-)

Začneme klasickým vyválením listového těsta. Pokud si doma někdo dělá své vlastní, tak má můj nesmírný a neskonalý obdiv.

V tomto bodě se vždy rozmýšlím, jestli napřed nanést vajíčko a koření a potom krájet, nebo naopak napřed nakrájet a potom kořenit a mazat. jde to oběma způsoby. Ten první je ale rychlejší a není s tím tolik práce.
takže na vyválený plát si namažeme peroutkou rozkvedlané vajíčko a posypeme oblíbeným kořením, hrubozrnnou solí, kmínem, paprikou, co Vás jen napadne. nakrájíme na přiměřeně dlouhé tyčky

Dáváme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme do ... hotova. Těžko se to řene, dle druhu trouby. Já mám plynovou, takže mám trochu problém s připíkáním odspoda. Ideální by byla elektrika, která peče i zvrchu, aby to mělo krásnou barvu. já mám vše bohužel takové bledé. Nevím, peču asi na 220 a přibližne 10-12 minut. Nebojte se těsto vyválet do tenka, v troubě krásně nabyde. hlavně dávejte do rozpálené trouby, aby v těstě vznikla pára, která nazvedne krásně máslové (margarínové)vrstvy.
Chybí už jen příjemná společnost a láhev vína a báječný večer může začít
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama