Objev nového jídla znamená pro štěstí člověka víc než objev hvězdy. - Anthelme Brillat-savarin

Kuřecí pekáč

9. června 2010 v 16:02 | Blongie007 |  Z jednoho pekáče
Obdivuji elán a pohodu Šéfkuchaře bez čepice a proto jsem se jím inspirovala. jde o velmi chutné, celkem rychlé jídlo, bez mnoha zbytečných ingrediencí. potřebujeme brambory,rajčata, kuřecí stehýnka s kůží a bylinky s olejem.

Začneme oloupáním a uvařením brambor vcelku, protože to trvá asi nejdýl. po uvaření brambory jakože rozplácneme
spaříme a oloupeme si rajčata. dělá se to tak, že se do kříže nakrojená rajčata dají asi na půl minuty do vroucí vody, vytáhnou a oloupou.
vykostíme si kuřecí stehýnka,ale necháme na nich kůžičku, ktgerá bude krásně křupavá. dáme kůží dolů na rozpálený olej a pěkně orestujeme.Žádné koření netřeba, stačí trocha soli.
všechno naskládáme na pekáč a začneme si vyrábět bylinkový olej. Jamie na to používá cosi, co Cuketka nazval KULODRTIČ. nic podobného nevlastním, tak přišel na řadu hmoždíř, bylinky-oregáno, bazalka, saturejka a sůl, trocha česneku a pěkně ,,růčo"Po rozdrcení zalít pěkně olejem a možno hned nalívat na směs v pekáčku.dát do trouby asi na 20 minut a chvíli možno i pod gril, kdo má el. troubu, kterou bohužel nevlastním
byla to souhra chutí a vřele doporučuji
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Janička Janička | E-mail | Web | 30. září 2015 v 15:17 | Reagovat

Vaření je zábava. Těším se až mi přijde nový pekáček a zapékací miska. Chci vařit moderně https://www.dommo.cz/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama