Objev nového jídla znamená pro štěstí člověka víc než objev hvězdy. - Anthelme Brillat-savarin

Obrácené řízky

9. června 2010 v 16:35 | Blongie007 |  Masenko
narazila jsem na internetu na tento recept náhodou a celkem dost mě zaujal, protože mi nebylo jasný, jak to může asi chutnat.
tak jsem se do toho pustila a chutnalo to dobře, uplně jinak než normální řízek, ale fakt dobře.

bylo to jednoduché, takže popis jen v kostce. koupila jsem si pěknou kotletu s kostí i panenkou. panenku uschovala do mrazáku, kotletku vykostila, kosti hodila do vývaru a kotletku krásně nakrájela na plátky. Do plátku masa se měla pořádně jen tak namačkat strouhanka, pořádně zabouchat, potom protáhnout rozšlehaným vajíčkem a osmahnout na pánvičce. 
Po osmažení naskládat na pekáč, ve kterém jsou kousky slaniny, spousta cibule i jarní cibulky, a mezi vrstvy masa dát opět cibulku a šunku, nebo plátky slaniny.Doporučila bych nějakou dobrou šťavnatou a ne anglickou lisovanou:-(.
podlijeme trochou vývaru a díme péct do trouby asi na pul hodiny. 
Jedli jsme s novýma brambůrkama a byla to Ňamika
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 L. L. | 21. července 2010 v 13:09 | Reagovat

Skvělý blog se skvělými recepty a fotografiemi, je nádherně vidět to pravé nadšení autorky.
Ačkoliv nejsem zrovna člověk posednutý vařením, bavilo mě recepty číst a návod například na máslo nebo vývar (ten obzvlášť!) mě daly spoustu nových informací a stoprocentně nadchly.
Jen tak dál! :-)

2 blongie007 blongie007 | E-mail | Web | 21. července 2010 v 14:42 | Reagovat

[1]: Děkuji za chválu, budu se snažit nezklamat :-)

3 ZdenekX ZdenekX | E-mail | Web | 29. dubna 2017 v 14:29 | Reagovat

Velmi pěkný blog, těším se na nová pracovní místa

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama