Objev nového jídla znamená pro štěstí člověka víc než objev hvězdy. - Anthelme Brillat-savarin

SCALOPPINI DI VITELLO CON FUNGHI počeštěně

9. června 2010 v 15:39 | Blongie007 |  Masenko
po shlédnutí několika dílů S Italem v kuchyni jsem byla skoro zamilovaná. láska dokonce neochladla ani když začal stále častěji servírovat ryby a jiný potvory z moře či řeky vytažený, který nepovažuji za vhodnou stravu pro moje bříško. nefascinovaly mě ani tak pokrmy, které  chystal, ale spíš celkový přístup,čerstvost a jednoduchost. některá jídla jsem si však oblíbila a představím vám jedno z nich poněkud upravené. originál najdete zde. mám vyzkoušený i originál z telecího masa,ale ten je pro mnoho z nás nedostupný buď cenově, nebo celkově k nekoupení.
Přišla tedy na řadu vepřová i kuřecí varianta. Řekla bych, že ta kuřecí je o dost podařenější. Osobně nic neumím nakrájet moc natenko a maso už vůbec ne, proto celé kuřecí prso prokrojím asi na třikrát, jakoby rozbalím a přes potravinářskou folii hodně tence rozklepu. určitě to jde i na pánvičce, já však na takové tenké masíčko používám elektrický gril. chce to tak 4 minutky z každé strany, nebo dle výkonu grilu.

nakrájíme si směs hub, pokud možno lesních. Z žampionu to nemá ani vůni ani chuť, jakou by to mělo dosáhnout.Zkoušela jsem i z hub koupených naložených jen ve slaném nálevě, no šlo to, ale lesní jsou lesní.
Takže na olej si dáme plátky česneku,který opečeme a dle origoreceptu vytáhneme, já si ho tam ale ráda nechám. hodíme nakrájené houby a zprudka orestujeme. Zastříkneme bílým vínem a posypeme petrželkou nebo pažitkou- něčím zeleným.
Počkáme, nedž se odpaří alkohol z vína a podlejeme trochou vývaru. myslím,že není třeba ničím zahušťovat,tak jen odstavíme z plotny a zamícháme asi 2cm plátek másla.
podáváme na grilovaném masíčku a jako přílohu volím buď vařené nebo pečené brambory.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama